Varainhankinta

Mitä on varainhankinta? Se on erilaisten yhdistysten, joukkueiden, seurojen ja koululuokkien tapa kerätä rahaa toiminnasta aiheutuvien maksujen kattamiseen.

Tällä sivulla kerromme, miten teet varainhankintaa mahdollisimman helposti.

Varainhankinta ja sen monet muodot

Monien yhdistysten tärkein varainhankinnan muoto on jäsenmaksut, mutta koululuokat ja järjestöt, kuten urheiluseurat ja joukkueet, hankkivat rahaa myös arpajaisilla ja myyjäisillä. Yhdistyksille mahdollisia varainhankinnan muotoja ovat lisäksi muun muassa talkootyö, myynti, tapahtumatarjoilut, säätiörahoitus, rahankeräykset, lahjoitukset ja tukijat.

Ryhmällä on yleensä olemassa jo jokin tietty tavoite, eli yhteinen päämäärä, johon varoja kerätään. Se voi olla esim. luokkaretki, rahaa liikuntavarusteisiin, urheilujoukkueen turnausmatka, uudet soittimet musiikkikerholle, varainhankinnan kautta saadut urheiluvaatteet seuralle tai hupparit luokalle.

Kuva: Jaana Innanen

Varainhankinnan avulla pienemmät kisamatka- ja pukukustannukset edustusjoukkueille

Nykyään on hyvin nähtävissä se, etteivät ihmiset ole halukkaita osallistumaan talkootyöhön, kuten kauppojen inventaariolaskemisiin ja muihin vastaaviin. Kaikki ovat arjessaan niin kiireisiä, että sellaiseen ei löydetä aikaa. Jar-x:n sukkamyynti meillä koetaan taas huomattavasti helpompana, sillä jokainen myy juuri sen mitä aikataulullisesti itse pystyy, eikä oma suoritus ole sidonnainen mihinkään tiettyyn aikaan tai paikkaan.

- Anne Hirvonen, Liikuntaseura Ote ry

TUNNETKO KETÄÄN, JOKA EI KÄYTÄ SUKKIA? NO EIPÄ MEKÄÄN!

Siksi varainhankinta kotimaisilla sukilla on niin helppoa, että ryhmien keskiansio on 1 200 €

Ostajakohtaisesti pakatut sukat – Jaa myyntilinkkiäsi somessa tai WhatsAppissa – Orivedellä valmistetut laadukkaat sukat.

Vältä varainhankinnan taloudelliset riskit: näin me Jar-X:llä teemme varainhankinnasta helppoa

 1. Ette osta myytäviä tuotteita ennakkoon, sillä toimitamme tilaajakohtaisesti pakatut tuotteet tehtyjen tilausten perusteella.
 2. Vaikka myisitte vain yhden parin sukkia, saatte silti 30 % myyntipalkkion.
 3. Ette maksa toimituskuluja.
 4. Ette maksa loppulaskua omilla, vaan ostajien rahoilla. Ylijäävän 30 % pidätte itsellänne.
 5. Ei riskiä tyytymättömistä asiakkaista: tuotteillamme on 100 % tyytyväisyystakuu sekä ilmainen vaihto- ja palautusoikeus.
 6. Asiakaspalvelumme auttaa teitä kaikissa kysymyksissä.

GreenGo:n varainhankinnassa myyntipalkkio on 30 % ja keskimääräinen ansio 1200 €.

Rectangle 55
Joukkueen varainhankinta

Varainhankinta tuo tuntuvan alennuksen seuran kausimaksuihin

Olemme myyneet jo useampia kertoja ja myyntikampanjoista saamiamme varoja olemme käyttäneet mm. kausimaksuihin. Kampanjat ovat sujuneet loistavasti ja tuotteiden jakaminen tilaajille on helppoa. Aina on ollut myös iloinen ja asiantunteva palvelu. Mukava asioida positiivisten ihmisten kanssa!

- Hämeenlinnan Pallokerho

Miten varainhankintaa tehdään tuotteita myymällä?

Helppoa ja nopeasti toteutettavaa varainkeruuta yhdistykselle varainhankintakampanjan sukkia myymällä.

 1. Kun varainhankinnan tarve on tunnistettu, on aika vertailla erilaisia varainkeruuyrityksiä. Millaisilla tuotteilla pääsisitte parhaiten tavoittelemaanne tuottoon? Mitä tuotteita on helpoin myydä?
 2. Varainhankintayrityksen valintaa helpottaaksesi, voit tilata meidän maksuttoman infopakettimme, josta löydät esimerkiksi sukkanäytteen, tuotekuvaston sekä ohjeita varainhankintaan. Infopaketin voit viedä mukanasi vaikka vanhempainiltaan tai seuran kokoukseen, jotta voitte tehdä päätöksen yhdessä.
 3. Varainkeruukampanja käynnistyy, kun valitsette tuotteet myyntiinne ja aloitatte kampanjan kyseisen yrityksen kanssa.
 4. Tämän jälkeen kampanjassa mukana olevat myyjät myyvät yrityksen tarjoamia tuotteita sukulaisilleen ja tuttavilleen.
 5. Osa varainhankinnasta saadusta rahasta jää yhdistyksenne/luokkanne/seuranne ansioksi. Rahaa kertyy helposti, kun myyjiä on useita.

Kotimaiset varainkeruun tuotteet tekevät varainhankinnasta helppoa

Valitsimme Jar-X Oy:n varainhankinnan, koska GreenGo-sukkia on helppo myydä. Varainkeruukampanjoista saatuja varoja käytämme mm. varustehankintoihin. Hyvä palvelu ja hyvin niputetut paketit myyjittäin ja tilaajittain.

- Petäjäveden Petäjäiset

Miten helppoa varainhankinta on?

Helpointa varainhankinta on, kun valitset luotettavan ja reilun kumppanin, jonka tuotteet ovat laadukkaita. Erityisen helppoa varainkeruu on, kun valitset tuotteet, joita jokainen tarvitsee ja jotka eivät maksa paljoa. GreenGo-sukat ovat tästä erinomainen esimerkki, sillä sukkia me tarvitsemme kaikki.

Lisäksi helppoutta varainkeruuseen tuo se, että voit myydä tuotteita sähköisesti. Meillä GreenGo-tuotteiden myynti sujuu helposti, kun jokainen myyjä voi lähettää omaa myyntilinkkiään tutuille WhatsAppilla tai jakaa sitä sosiaalisessa mediassa. Toki tarjoamme myös perinteisen tavan myydä tuotteita kirjaamalla tilaukset paperiselle lomakkeelle.

Näitä tuotteita ei joudu pakkomyymään, sillä sukkia tarvitaan aina. Kysäisen vain kepeästi tutuiltani, haluavatko he hoitaa koko perheen sukkalaatikot kuntoon yhdellä kertaa edullisesti ja helposti, ja samalla tukea yhdistyksemme toimintaa. Kauppa käy kyllä!

Liikuntaseura Ote ry, Ultra-ryhmä. Kuva: Tommi Lehto
Liikuntaseura Ote ry, Ultra-ryhmä. Kuva: Tommi Lehto

Liikuntaseura Ote ry – jokavuotinen varainhankinnan kampanja laadukkailla sukilla tuo yli 2000 € ansiot

Ehdottomasti suosittelen Jar-x:n varainhankintaa muillekin. Tuotteita on helppo myydä, sillä niiden hinta-laatu-suhde on kohdallaan ja sukat ovat laadukkaita. Toimitukset ovat aina tulleet ajallaan ja asiakaspalvelu toimii mukavasti.

- Anne Hirvonen, Liikuntaseura Ote ry

 1. mitkä tekijät ovat avaimia mahdollisimman helppoon varainhankintaan
 2. miten varainhankinta onnistuu kotisohvalta
 3. miten konkretisoit myynnin helppouden kampanjan myyjille
 4. kauanko aikaa vie onnistunut varainhankintakampanja
 5. miten muut ovat onnistuneet Jar-x:n kotimaisten sukkien myynnissä
 6. miten itse järjestät helpon varainhankintakampanjan.

Hyvien tuotteiden ja tämän tiiviin oppaan avulla varmistat, että varainkeruu on mahdollisimman helppoa ryhmällesi.

Jar-x-etamyynti-opas

Varainhankinta ja verotus

Yleinen harhaluulo on, että yhdistys, koululuokka tai seura ei voi lainkaan harjoittaa myyntiä tai muuta yritystoimintaan verrattavaa.

Yhdistys kuitenkin voi täysin laillisesti kerätä varoja edellä mainituin keinoin, kunhan toimintaa ei katsota elinkeinon harjoittamiseksi eli toiminta on epäammattimaista, tuotot pysyvät pieninä, varainkeruu tehdään yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi ja sääntöjen mukaisesti. Tämä pätee myös koululuokkiin.

Verottaja on julkaissut asiasta ohjeet, jotka varainhankinnasta kiinnostuneen yhdistyksen on hyvä lukea:

Verottaja on vihdoinkin selkeyttänyt asiaa uusilla ohjeistuksilla. Verottaja julkaisi 14.2.2019 päivitetyn ohjeen yleishyödyllisille yhteisöille. Tämä ohje helpottaa nyt monen urheiluseuran ja -joukkueen varainhankintaan liittyvää päätöksentekoa merkittävästi. Käynnistäessänne seuraavan varainkeruukampanjan, kannattaa lukea verotusohjeesta ainakin kohta 2.2.

Luokkien varainhankinnasta löydät lisätietoa Verohallinnon sivuilta.

Jar-X Oy on varainhankinnan asiantuntija

JAR-X Oy on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka tarjoaa laadukasta varainhankintaa koululuokille, joukkueille, urheiluseuroille sekä erilaisille yhdistyksille. Meidän GreenGo-varainkeruukampanjamme on reilu ja helppo varainkeruun tapa, jonka päätavoite on saada varainkeruunne onnistumaan.

On monia hyviä syitä valita meidät varainkeruukumppaniksi, tärkeimpinä niistä ovat tietenkin laadukkaat tuotteet ja 30 vuoden kokemus, joka on vuosien varrella tuottanut kymmeniä tuhansia menestystarinoita ja onnistuneita varainkeruukampanjoita.

Varainkeruu on tuottoisaa, helppoa ja mukavaa Jar-X Oy:n suomalaisilla, laadukkailla ja kestävillä tuotteilla, joita jokainen tarvitsee.

Tilaa ilmainen infopaketti jo tänään - mukana sukkanäyte ja tuotekuvasto!