Koululaisten rahankeruu – Kuinka paljon rahankeruu koulussa tuottaa?

Koululaisten rahankeruu tulee usein ajankohtaiseksi kysymykseksi syksyllä, kun kevään luokkaretkeä tai leirikoulua aletaan suunnittelemaan. Vaikka koululaisten rahankeruukampanja ei kestä kuin 2-3 viikkoa, niin ajoissa on silti hyvä aloittaa!

Kokosimme tähän vinkkejä siihen, miten rahankeruu koulussa kannattaa toteuttaa. Yli 10 000 luokkaa ja seuraa on toteuttanut kampanjan tuotteillamme. Yhdessä he ovat hankkineet yli 10 miljoonaa euroa. Keskimääräinen tuotto on 1 200 €.

Tästä artikkelista löydät kokemuksemme kautta kertyneet tärkeimmät oppimme. Käytä näitä hyväksesi, niin koululaisten rahankeruu onnistuu mahdollisimman helposti.

1) Myy ajatus koululaisten rahankeruusta vanhemmille oikealla tavalla

Tämä vaihe on kaikista haastavin. Monella vanhemmalla voi olla omia vanhoja kokemuksia epäonnistuneesta rahankeruusta tai heidän käsityksensä rahankeruusta voivat olla vääränlaisia. Yleisiä harhaluuloja ovat etenkin se, että rahankeruuseen luullaan tuhraantuvan paljon aikaa. Toinen on se, että rahankeruu olisi ovelta ovelle tyrkyttämistä.

Kumpikaan näistä harhaluuloista ei pidä paikkaansa. Koululuokat ovat suuria, joten myyjiä on paljon. Se antaa koululaisten rahankeruuseen erinomaiset asetelmat. Riittää, että jokainen luokkalainen käyttää aikaansa n. 2-3 tuntia. Tällöin ryhmät ovat tienanneet keskimäärin 1 200 €, mikä on tosi iso summa luokkaretkestä tai leirikoulusta pois! Aikaa ei siis mene kuin muutama tunti.

Ne, joiden mielestä rahankeruu tuntuu tyrkyttämiseltä, ovat kokeneet todennäköisesti itse vääränlaista rahankeruuta. Jos ovella on käynyt myyjä, joka on myynyt sellaista tuotetta, jota ei todellisuudessa tarvitse, niin siitä jää huono maku suuhun. Tällöin ostaja ostaa yleensä minimimäärän, jolloin tuotto jää pieneksi. Siksi tuotteeksi kannattaa valita sellainen, jota jokainen tarvitsee. Tästä voit lukea lisää kohdasta kaksi.

Miten ajatus koululaisten rahankeruusta kannattaa nostaa esiin?

Vastarintaa tulee aina. Se on varma, vaikka me tulisimme kertomaan rahankeruusta koulussa 25 vuoden kokemuksellamme. Älä siis säikähdä sitä. Rahankeruu on yleistä ja sitä tulee tekemään lähes jokainen koululuokka jossain vaiheessa.

Kerro, että tämä on hyvää oppia myös lapsille siitä, että työtä tekemällä saa palkinnon. Kaikkea ei annetakaan noin vain. Lisäksi varainkeruu opettaa erilaisia kohtaamisia muiden ihmisten kanssa.

Nosta esiin myös se huomio, että koululaisten perheet ovat hyvin erilaisia keskenään. Leirikoulun maksaminen omasta pussista ei ole paha hyvätuloisille vanhemmille, joilla on yksi lapsi. Toinen perhe voi kuitenkin koostua yksinhuoltajasta ja kolmesta lapsesta. Tällöin raha on paljon tiukemmalla, jolloin lisätulot varainkeruusta ovat enemmän kuin toivottuja. Monelle koululaiselle varainkeruu voi olla jopa ainoa keino päästä matkalle mukaan! Korosta siis asian empatiapuolta paljon. Ja jos joku perhe ei halua lähteä koululaisten rahankeruuseen mukaan, niin he saavat maksaa oman osuutensa itse, jos niin haluavat. Kaikkien ei siis tarvitse lähteä mukaan.

2) Valitkaa tuote, jota on mukava myydä

Koululaisten rahankeruu epäonnistuu takuuvarmasti, jos tuotevalintanne on huono. Mikä sitten on huono tuote varainkeruuseen?

Varainhankinnan tuotteet voi jaotella kahteen ryhmään.

A) Tuotteet, joita ostaja ei todellisuudessa tarvitse

B) Tuotteet, joita ostaja oikeasti tarvitsee

B-kohdan tuotteita on mukava ostaa. Siksi niitä on mukava myydä. Ja siksi luokat saavat tuottoa tuotteillamme keskimäärin 1 200 € per kampanja.

Kun valitsette tuotteet kategoriasta B, niin koululaisten varainkeruu on huomattavasti mukavampaa, helpompaa ja ennen kaikkea tuottoisampaa. Silloin myynti ei ole tyrkyttämistä, vaan ostaja ostaa tuotteita mielellään ja yleensä enemmän kuin minimimäärän.

Jokainen tarvitsee laadukkaita ja edullisia sukkia. Kun myytte GreenGo-sukkia, niin potentiaalisia asiakkaita on Suomessa 5,5 miljoonaa. GreenGo-sukkamme ovat Suomessa jopa niin suosittuja, että perustimme niitä varten myös erillisen verkkokaupan.

3) Hae lisäkannustusta bonusmallista

Valitse sellainen varainkeruun kumppani, joka tarjoaa myyjäkohtaisen bonusmallin. Jokainen oppilas saa siis oman henkilökohtaisen bonuksen omasta suoriutumisesta riippuen. Se pelillistää varainkeruuta mukavasti, minkä lisäksi palkinto saa tekemään normaalia paremman suorituksen. Tutustu myyjäkohtaisiin bonuksiin täältä.

4) Kokeilkaa rahankeruuta koulussa!

Koululaisten rahankeruuta voi pohtia kuinka kauan tahansa. Todellisuudessa se ei kuitenkaan vie aikaa kuin 2-3 h per oppilas. Lisäksi se on täysin riskitöntä, koska teidän ei tarvitse ostaa tuotteita itsellenne. Kerätkää tilaukset, niin me lähetämme teille oikean määrän tuotteita valmiiksi ostajien tilausten mukaan pakattuina. Ette voi siis hävitä mitään, joten tuotto on 100 % varmaa.

Jos kiinnostuit, niin lue täältä lisää, miten pääset alkuun.

Mietitkö varainhankintaa?

Lataa napakka oppaamme ja opit

  • mitkä tekijät ovat avaimia mahdollisimman helppoon varainhankintaan
  • miten varainhankinta onnistuu kotisohvalta
  • miten konkretisoit myynnin helppouden kampanjan myyjille
  • kauanko aikaa vie onnistunut varainhankintakampanja
  • miten muut ovat onnistuneet Jar-x:n kotimaisten sukkien myynnissä
  • miten itse järjestät helpon varainhankintakampanjan.

1 kommentti

  1. […] Erilaiset ryhmät ovat keränneet kotimaisten tuotteidemme avulla 1200 – jopa 10 000 euroa! Kotimaisten laatutuotteiden myyminen on helppoa ja olemme tukenasi koko ajan. Nappaa tästä blogista parhaat vinkit, joilla luokkaretki varainkeruun avulla varmasti onnistuu. Lue täältä, kuinka paljon varainkeruulla voi tienata. […]

Kirjoita kommentti