Mahnalan ympäristökoulun 5B-luokka tienasi 2500 € luokkaretkeä varten myymällä Jar-X:n tuotteita

– Suosittelen ehdottomasti Jar-X:n varainhankintaa koululuokille. On mukavaa tehdä varainkeruuta kotimaisen yrityksen laadukkailla tuotteilla, joiden hintakin on kohdallaan. On mahdollista, että järjestämme luokkani kanssa ensi syksynä vielä toisenkin myyntikierroksen GreenGo:n sukilla, kertoo Mahnalan ympäristökoulun 5B-luokan opettaja Ilkka Immonen.  

Aiempi hyvä kokemus sai opettajan suosittelemaan Jar-X:n varainhankintatuotteita vanhempainillassa

Mahnalan ympäristökoulu on kestävää elämäntapaa edistävä maalaiskoulu Hämeenkyrössä. Koulussa opiskelee noin 200 alakoululaista. Ympäristökoulun 5B-luokka päätyi opettajansa Ilkka Immosen johdolla tekemään varainkeruuta GreenGo-sukilla. Immosella oli jo entuudestaan vanhempana hyvä kokemus varainkeruusta Jar-X:n kautta.

Oma poikani myi aikanaan luokkansa kanssa Jar-X:n GreenGo-sukkia ja minulla jäi hyvä muistikuva tuotteista. Sukat kestivät todella pitkään! Nyt opettajan roolissa toimiessani nostin vanhempainillassa esiin sukkamyynnin ja sen mahdollisuudet. Tiesin, että GreenGo:n sukkia voi myydä hyvällä omatunnolla, sillä ne ovat varmasti laadukkaita ja kestäviä, kommentoi Mahnalan ympäristökoulun 5B-luokan opettaja Ilkka Immonen. 

Kun Immosen poika toteutti vuosia sitten varainhankintaa, oli käytössä paperinen myyntilomake. Nykyään Jar-X:n varainhankinta tapahtuu pääosin verkossa. 

– Silloin vuosia sitten käytössä oli vain paperiversio lomakkeesta, johon tilaukset myyntitilanteessa kerättiin. Nyt varainhankinta Jar-X:n kautta on vielä yksinkertaisempaa, kun lapset tekevät myyntinsä suoraan sähköisesti tai sitten keräävät tilaukset paperilomakkeelle, josta yhdessä vanhempien kanssa syöttävät ne Jar-X:n sivuille. Syötin myös itse opettajahuoneen tilaukset koneelle ja voin sanoa, että se oli tosi yksinkertaista eikä vaatinut sen ihmeempiä atk-taitoja, toteaa Immonen. 

Varainhankinta opettaa lapsille kohteliaisuutta ja käytöstapoja

Lapset myivät tuotteita yhteensä noin 7000 € edestä, joten Jar-X:n 30 % myyntipalkkiolla tämä tarkoitti luokalle noin 2500 € tuottoja. 19 oppilaan luokka aikoo käyttää kerätyt rahat kuudennen luokan luokkaretkeen. 

– Mietimme vielä käytämmekö rahat yhteen isompaan luokkaretkeen vai käymmekö sen sijaan monella pienemmällä retkellä. Edellisen 6-luokan kanssa päädyimme tekemään monta retkeä ja se oli tosi tykättyä, kertoo Immonen. 

Varainhankinta on hyvä tapa opettaa lapsille tulevaisuudessa tarvittavia taitoja. Immosen johdolla 5B-luokkalaiset pääsivät harjoittelemaan myyntitilanteita etukäteen koulussa, sillä mahdolliset asiakkaat on tärkeä kohdata kohteliaasti.

Myyntitilanne on lapsille hyvä käytöskoulu. Harjoittelimme koulussa etukäteen myyntitilanteita ja miten niissä tulisi käyttäytyä. Kuvasimme esimerkiksi myyntivideoita, joista lapset pääsivät näkemään toistensa tavan myydä. Se oli opettavaista ja samalla myös hauskaa lapsille. Myyntitapahtumista onkin tullut hyvää palautetta, eli lapset ovat osanneet hoitaa ne hyvin, kommentoi Immonen.

Lue myös miten Liikuntaseura Ote ry kerää vuosittain yli 2000 € ansiot GreenGo-sukilla

Mahnalan Ympäristökoulu sijaitsee Hämeenkyrössä

 

Varainkeruu sujui vanhempien, lasten ja opettajan yhteispelillä – tuotteiden laatu vakuuttaa

Jar-X:n varainhankinta on tehty helpoksi niin yhteyshenkilön, vanhempien, opettajien kuin oppilaidenkin näkökulmasta. 

Yhteyshenkilöksi ilmoittautunut perhe hoiti aluksi myyntikampanjan luomisen ja myyjien lisäämisen kampanjaan Jar-X:n sivuilla. Heidän kotiinsa saapuivat myös myyntimateriaalit, jotka perheen koululainen toi mukanaan koululle. Minä jaoin kaikille oppilaille omat myyntiesitteet, ohjeet ja tilauslomakkeet. Myyntikampanjan lopuksi koko tuotetilaus tuli koululle, jolloin minä vain varmistin, että ostajakohtaisesti valmiiksi pakatut tuotteet lähtivät oikeiden lasten mukaan. Lopuksi yhteyshenkilöperhe huolehti myyntien tilittämisen Jar-X:lle, Immonen kuvailee työnjakoa myyntikampanjan aikana. 

Myyntiaikaa Mahnalan koulun 5B-luokalla oli noin kuukaudesta puoleentoista, eikä tällä aikajänteellä myyntiin tullut liikaa kiireen tuntua. 

Olen ollut kaikissa rooleissa tyytyväinen Jar-X:n varainhankintaan: niin isänä, tuotteiden käyttäjänä kuin opettajanakin, kertoo Immonen. 

GreenGo:n sukat ovat kotimainen Orivedellä valmistettu tuote, joka tehdään laatu ja käyttömukavuus edellä. Sukat on tehty kestämään aikaa ja niitä on helppo myydä, sillä kaikki tarvitsevat sukkia. 

– Parhaimmillaan ostamani GreenGo-urheilusukat kestivät käytössäni yhdeksän vuotta! Olen itse urheilullinen ja liikun paljon joka päivä, joten niin kenkien kuin sukkienkin täytyy olla hyvät ja toimivat. Tässä GreenGo:n sukat ovat onnistuneet ja sen lisäksi tuotteet ovat järkevän hintaisia. Esimerkiksi GreenGo:n merinovillasukat ovat olleet aivan lyömättömät hiihtoreissuilla, hehkuttaa Immonen. 

Lue lisää varainkeruusta luokille

Mietitkö varainhankintaa?

Lataa napakka oppaamme ja opit

  • mitkä tekijät ovat avaimia mahdollisimman helppoon varainhankintaan
  • miten varainhankinta onnistuu kotisohvalta
  • miten konkretisoit myynnin helppouden kampanjan myyjille
  • kauanko aikaa vie onnistunut varainhankintakampanja
  • miten muut ovat onnistuneet Jar-x:n kotimaisten sukkien myynnissä
  • miten itse järjestät helpon varainhankintakampanjan.

Kirjoita kommentti