Liikuntaseura Ote ry – jokavuotinen varainhankintakampanja laadukkailla sukilla tuo yli 2000 € ansiot

Alun perin me kokeilimme Jar-x:n varainhankintaa, koska joku suositteli sitä. Meillä oli aiemmin ollut jokin toinen sukkafirma varainhankintakumppanina, mutta sitten kokeilimme näitä kahta kilpailevaa yritystä samaan aikaan. Kaikki tykkäsivät heti hirveästi Jar-x:stä, kertoo Liikuntaseura Ote ry:n talkoovastaava Anne Hirvonen.

Varainhankinnan avulla pienemmät kisamatka- ja pukukustannukset edustusjoukkueille

Liikuntaseura Ote ry on Iisalmessa toimiva urheiluseura, jonka lajeihin kuuluvat parkour, akrobatia sekä erilaiset tanssilliset lajit. Seurassa on kaudesta riippuen kaksi tai kolme tanssin edustusjoukkuetta, jotka osallistuvat vuosittain tyypillisesti 4–8 kilpailuun tai tanssitapahtumaan. Jokavuotisella varainhankinnalla on keskeinen rooli edustusjoukkueiden kisapukujen sekä bussi- ja majoituskulujen kattamisessa, ja lisäksi sen tuotoilla on onnistuttu myös kattamaan seuran harrastemaksuja, kun pandemian vuoksi osa kilpailuista on peruuntunut.

– Kierrämme erilaisia tanssillisia kilpailuja harrastajien mieltymysten mukaan, joten ainakaan tähän mennessä emme ole keskittyneet mihinkään yhteen kategoriaan. Kuluvana kautena olemme olleet mukana muun muassa Gymnaestradassa, ja sen lisäksi tanssijamme ovat osallistuneet esimerkiksi showtanssi- ja koreografiakilpailuihin, kertoo Liikuntaseura Ote ry:n talkoovastaava Anne Hirvonen.

– Alun perin me kokeilimme Jar-x:n varainhankintaa, koska joku suositteli sitä. Meillä oli aiemmin ollut jokin toinen sukkafirma varainhankintakumppanina, mutta sitten kokeilimme näitä kahta kilpailevaa yritystä samaan aikaan. Kaikki tykkäsivät heti hirveästi Jar-x:stä, Hirvonen muistelee.

Kun varainhankinta seuraavan kerran oli ajankohtaista, Liikuntaseura Otteessa käytiin keskustelu siitä, kumpi sukkafirma valittaisiin nyt vai tehdäänkö jälleen molempia kampanjoita rinnakkain.

Jar-x tuntui olevan aivan selvä valinta. Olimme kokeneet Jar-x:n tuotteet niin laadukkaina, että niiden myynti oli mukavaa. Lisäksi Jar-x:n valikoimassa ihanalta tuntui materiaalien monipuolisuus ja se, että sieltä löytyi jokaiselle jotain mieleistä, toteaa Hirvonen.

Katso tuotekuvasto »

 

Liikuntaseura Ote ry, Solina-ryhmä. Kuva: Jaana Innanen

Varainhankinta on jo jokavuotinen perinne – tuotot aina yli 2000 €

Liikuntaseura Ote järjestää varainhankintakampanjan joka syksy ja siihen osallistuvat samaan aikaan seuran kaikki edustusjoukkueet. Jar-x:n tuotteita seura on myynyt vuodesta 2018 lähtien.

– Meillä on ihan perinteenä ottaa Jar-x:n tuotteet aina syksyllä myyntiin. Se on ajankohtana hyvä, kun silloin alkaa aina uusi kausi ja koulutkin. Me aloitamme kampanjan hyvissä ajoin, jotta ehdimme pitää myyntiajan noin 3–4 viikon mittaisena ja silti saamme tuotteet jaettua ostajille ennen syyslomaa, kuvailee Hirvonen hyväksi havaittua prosessia.

Kampanja-aika on liikuntaseurassa kertyneen kokemuksen mukaan hyvä pitää vain muutamien viikkojen mittaisena, sillä muutoin myynti unohtuu arjen kiireissä ja lisäksi innokkaimmat ostajat joutuvat odottelemaan omia tilauksiaan.

Liikuntaseura Otteen sukkamyynnin asiakaskunta on jo hyvin vakiintunutta, kun monet myyjät osallistuvat varainhankintaan vuodesta toiseen. Koska Jar-x:n sukat menevät ostajilla aktiiviseen arkikäyttöön, uusien perään osataan kysellä ja tilauksia kertyy helposti.

– Olemme todenneet, että kun vain nopeasti pyörittelemme kampanjan pois alta, niin varainhankinta tuntuu ihan mielekkäältä ja kivuttomalta. Tienaamme joka vuosi yli 2000 €, ja myyjiä kampanjoissamme on ollut mukana vaihtelevasti parista kymmenestä yli neljäänkymmeneen.

– Nykyään on hyvin nähtävissä se, etteivät ihmiset ole halukkaita osallistumaan talkootyöhön, kuten kauppojen inventaariolaskemisiin ja muihin vastaaviin. Kaikki ovat arjessaan niin kiireisiä, että sellaiseen ei löydetä aikaa. Jar-x:n sukkamyynti meillä koetaan taas huomattavasti helpompana, sillä jokainen myy juuri sen mitä aikataulullisesti itse pystyy, eikä oma suoritus ole sidonnainen mihinkään tiettyyn aikaan tai paikkaan, tiivistää Hirvonen kokemuksiaan.

 

Etämyynti ja ostajakohtainen pakkaaminen nopeuttaa varainhankinnan konkretiaa

Liikuntaseura Otteen myyjät ovat todenneet käteväksi hyödyntää etämyyntiä mahdollisimman paljon, mutta sen lisäksi varainhankintaan osallistuville myyjille tilataan aina kaikki myyntimateriaalit, eli sukkamalliviuhkat ja tuotekuvastot.

Sukkamalliviuhkat ovat erityisen hyviä silloin, jos on joku ostaja, joka ei ole aiemmin tilannut näitä tuotteita. Tai sitten jos Jar-x:n tuotteissa on uutuussukkia esimerkiksi jostain vieraammasta materiaalista – kaikille esimerkiksi bambu tai merinovilla ei ole kovin tuttu. Myyminen on tällaisissa tilanteissa paljon helpompaa mallisukkien avulla, sillä luottamus tuotteeseen syntyy jo siinä ostotilanteessa malleja hypistelemällä, kertoo Hirvonen myyntitilanteista.

– Netin kautta tilaaminen ja etämyynti on ollut kyllä hyvä uudistus, sillä sitä kautta myös kampanjan yhteyshenkilön rooli on nykyään todella helppo. Aikaisemmin varainhankinnassa piti aina laskea ja pyöritellä tilauksia, mutta sähköinen tilausjärjestelmä säästää todella paljon aikaa. Ei tämä vaadi minulta isoa panosta, vaan kokonaisuus sujuu ihan vaivattomasti, kuvailee Hirvonen.

Lataa etämyynnin opas »

Liikuntaseura Otteella on omat treenitilat, jonka toimistoon yhteinen sukkatilaus Jar-x:n Oriveden tehtaalta toimitetaan. Toimistosta jokainen myyjä voi käydä itselleen sopivana ajankohtana hakemassa omat myyntinsä, jotta pääsee sujuvasti toimittamaan ne asiakkailleen.

– Yksi Jar-x:n eduista on myös se, että tilaukset tulevat valmiiksi ostajakohtaisesti lajiteltuina ja pussitettuina. Joskus jossain karkkimyynnissä meille on tullut satoja nimeämättömiä karkkilaatikoita yhteistilauksessa, niin siinä on sitten mennyt päiviä niitä lajitellessa, Hirvonen muistelee.

Ehdottomasti suosittelen Jar-x:n varainhankintaa muillekin. Tuotteita on helppo myydä, sillä niiden hinta-laatu-suhde on kohdallaan ja sukat ovat laadukkaita. Toimitukset ovat aina tulleet ajallaan ja asiakaspalvelu toimii mukavasti. Itse arvostan myös sitä, että soittamalla saan kiinni ihmisen, jolta voi kysyä apuja ja neuvoa. Jar-x tuntuu juuri sopivan kokoiselta yritykseltä – ei siis liian isolta ja kasvottomalta, tiivistää Hirvonen kokemuksensa Jar-x:n palveluista.

Liikuntaseura Otteen ansiot viime vuosilta

  • Vuosi 2020: 2745 €
  • Vuosi 2021: 2393 €
  • Vuosi 2022: 2378 €

 

Jar-x:n maksuton infopaketti »

Tilaa infopaketti esimerkiksi vanhempainiltaa varten, sieltä löydät tuotekuvaston, sukkanäytteen sekä ohjeita varainhankintaan! Infopaketti on ilmainen, etkä sitoudu mihinkään. 🙂

Mietitkö varainhankintaa?

Lataa napakka oppaamme ja opit

  • mitkä tekijät ovat avaimia mahdollisimman helppoon varainhankintaan
  • miten varainhankinta onnistuu kotisohvalta
  • miten konkretisoit myynnin helppouden kampanjan myyjille
  • kauanko aikaa vie onnistunut varainhankintakampanja
  • miten muut ovat onnistuneet Jar-x:n kotimaisten sukkien myynnissä
  • miten itse järjestät helpon varainhankintakampanjan.

Kirjoita kommentti