Varainkeruuideat – Näin keräät rahaa helposti ryhmällesi

Onko luokkaretki tai leirikoulu edessä ja pohdit erilaisia varainkeruuideoita? Tarvitseeko yhdistyksesi rahaa tapahtuman järjestämiseen tai urheiluseurasi kisamatkoihin? Kun lähdette miettimään varainkeruuideoita, on keskeistä löytää vaihtoehto, joka sopii parhaiten kaikille osallistujille, sillä yhdessä varainkeruun toteuttaminen on aina tehokkainta.

Jar-X:n Suomessa valmistetut sukat tarjoavat hyvän vaihtoehdon nykyaikaiseen varainkeruuseen, sillä sukkien myynti on helppoa ja jokainen osallistuja pystyy käyttämään myyntiin itselleen sopivan ajan.

Perinteiset varainkeruuideat – Haasteena osallistujien aikataulujen yhteensovitus ja tuottojen epävarmuus

 1. Leivontamyyjäiset. Leivontamyyjäiset on monelle tuttu varainkeruun muoto, jossa osallistujat leipovat myyjäisiin tuotteet, jotka myydään esimerkiksi myyjäisissä tai koulun tapahtuman yhteydessä. Huonona puolena on se, että tuotot voivat jäädä pieneksi ja samaan aikaan leivonnaisten raaka-aineet sekä mahdollinen myyntipaikka tulee maksaa omasta pussista. Lisäksi leivonnaisten myynti on aina sidottu tiettyyn paikkaan ja aikaan, jolloin myyjien tulee leipoa sekä olla myymässä tuotteita. Myös moninaisten ruoka-aineallergioiden tai erityisruokavalioiden huomioiminen on stressaavaa.
 2. Talkoot. Talkoot voidaan järjestää esimerkiksi tekemällä tietyn naapuruston pihatyöt, siivoamalla kaduilta roskat tai järjestämällä konsertti tai muu tapahtuma. Talkoita varten ryhmän tulee hankkia joko jokin sponsoroiva taho tai vaihtoehtoisesti tapahtumaa järjestäessä kerätä rahan pääsylippujen maksuista. Talkoot vaativat usein suuresti organisointia, sillä ne pitää suunnitella tarkasti ja ovat siinä mielessä aikaa vievä projekti. Leivontamyyjäisten tavoin myös talkoot sitovat osallistujat tiettyyn aikaan ja paikkaan, mikä voi olla kiireisten ihmisten arjessa haastavaa. Vapaaehtoisten rekrytoiminen talkoisiin tuntuu olevan vuosi vuodelta entistä hankalampaa.
 3. Arvonta. Varainkeruun muotona arvonta vastaa monilta osin leivontamyyjäisiä, tosin tässä tapauksessa leivonnaisten sijaan myydään arpoja, joilla voi voittaa palkintoja. Arvontoihin hankittavat palkinnot voivat olla esimerkiksi ylijäämätavaroita, leivonnaisia tai lahjoituksia. Arvontapalkintojen keräämisessä on oma työnsä ja tuotot voivat tässäkin tapauksessa jäädä työmäärään nähden kovin pieniksi. Arvonnan osallistujamäärää on vaikeaa ennakoida, jonka vuoksi tulon arviointi etukäteen on hankalaa.

Miksi kotimaisten GreenGo-sukkien myynti on helpompi vaihtoehto kuin muut varainkeruuideat?

 • Etämyynti mahdollistaa sukkien myynnin silloin kuin se kullekin myyjälle parhaiten sopii. Sukkien myynti etänä on yksi helpoimmista varainhankintaideoista, sillä jokainen myyjä voi hoitaa oman osansa esimerkiksi samalla, kun odottaa ruoan paistumista uunissa tai harrastuksessa olevaa lastaan autossa. Myyjät lähettävät linkin valitsemilleen tuttaville ja sukulaisille, jonka kautta ostajat pääsevät tutustumaan tuotteisiin ja tilaamaan haluamansa suoraan verkkokaupasta. Myyjien ei siis tarvitse kiireisen arjen keskellä lähteä kiertämään ovelta ovelle.
 • Takaamme teille 30% myyntituoton, joka on varainhankinnan suurimpia. Saatte saman prosentuaalisen tuoton sukkien myyntimäärästä riippumatta. Tämän varainkeruuidean avulla siis takaat, että saatte varmaa tuottoa, myitte sitten yhden tai sata paria sukkia.
 • Tuotteiden ostajat maksavat sukat suoraan meille, joten teille ei tule mitään kuluja, vaan pelkkää voittoa. Teidän ei myöskään tarvitse tilata etukäteen kasoittain tuotteita ja säilyttää niitä, sillä lähetämme tuotteet ostajien tilausmäärien mukaisesti.
 • Saatte aina apua asiakaspalvelustamme. Meillä on jo lähes 30 vuoden kokemus varainhankinnasta, joten osaamme varmasti auttaa sinua tilanteessa kuin tilanteessa. Teidän ei siis tarvitse yksin osata organisoida kaikkea, sillä myyntimallimme antaa helpot raamit ja apua on aina saatavilla.

Puuvillaiset muumisukat

Käytännön vinkit varainkeruuseen – Kuinka saada myyjien motivaatio ylläpidettyä

 1. Aseta varainkeruulle selkeä rahallinen tavoite ja muistuta osallistujia varainkeruun lopullisesta päämäärästä. Voit esimerkiksi kertoa konkreettisesti mitä turnausmatkalla tai leirikoulussa tapahtuu ja kuinka mukava kokemus se tulee olemaan.
 2. Muistuta perheiden erilaisista taustoista. Varakkaampi perhe saattaisi mieluummin maksaa leirikoulun tai kisamatkat, mutta kaikille tämä ei välttämättä ole mahdollista ja siitä syystä varainkeruuideoista on hyvä puhua yhdessä ja muistuttaa myyjiä lasten erilaisista taustoista. 
 3. Kerro kuinka helppoa varainhankinta on. Muihin varainkeruuideoihin nähden GreenGo-sukkien myynti ei vaadi myyjiltä kovin paljoa. Löydät infopaketistamme jopa valmiit tekstiviestipohjat, jotka myyjä voi lähettää eteenpäin tuttavilleen.

Valmistamme kaikki sukkamme Suomessa

Sukkien myynti on helppoa, sillä kaikki meistä tarvitsee sukkia. GreenGo-sukkamme on valmistettu Orivedellä ja sukistamme löytyy monipuolisesti erilaisia materiaaleja ja malleja, mikä tekee tästä varainkeruuideasta entistä helpomman. Sukissa ei ole eräpäivää, joten niitä voidaan ostaa reilusti etukäteen esimerkiksi ystävien ja sukulaisten syntymäpäivälahjat mielessä pitäen. Toisaalta vaikka ostajan sukkavarasto ei juuri sillä hetkellä tarvitsisi täyttöä, on sukkia helppo ostaa tulevaisuutta varten. Tämän varainkeruuidean avulla saat siis helposti vähintään tonnin tuoton yhdistyksellesi, luokallesi tai joukkueellesi. 

Tutustu lisää tuotteisiin!

Valitse tuotteet, joiden avulla varainkeruu tuottaa tulosta

Jotta varainkeruuideasi onnistuu, on tärkeää, että tuotteita halutaan ostaa. Tässä muutamia esimerkkejä asiakkaidemme palautteista tuotteillemme. 

“Paras Suomessa myytävä vapaa-ajan puuvillasukka, olen ostanut tätä mallia jo 10 vuoden ajan. Pitää muotonsa loppuun asti, kestää kulutusta ja on pehmeän tuntuinen jalassa. Käytössä jokaikinen päivä, kotona ja ulkoillessa.” – Päivi / tekninen sukka – froteepohja

“Todella hyvät sukat. Olen tilannut näitä monta kertaa ja tilaan jatkossakin.” – Eeva / tukisukka

“Aivan ihanat, mukavat, lämpimät ja laadukkaat sukat! Toisin kuin villasukat nämä mahtuvat myös kävelykenkiin ja lenkkareihin. Ei hiosta eikä kiristä. Kutistuu vähän pesussa. Ovat kestäneet kovassa käytössä jo vuoden. Nyt tilaan vaihtovaraa.”– Heli / Raidallinen villasukka – merinovilla

Lue myös: Liikuntaseura Ote ry – jokavuotinen varainhankintakampanja laadukkailla sukilla tuo yli 2000 € ansiot

Helppo varainhankintaidea – Näin onnistut avullamme

 1. Tilaa infopaketti. Täältä saat kaiken tarvitsemasi tiedon tuotteistamme. 
 2. Valitkaa yhteyshenkilö, joka aloittaa kampanjan verkkosivullamme. Aloitus vie vain noin 10 minuuttia. Aloita kampanja täältä!
 3. Myyjät keräävät tilauksen lähettämällä etämyyntilinkin potentiaalisille ostajille. Kampanja kestää noin 2-3 viikkoa, jona aikana myyjät ehtivät hyvin kontaktoimaan kaikki tutut. 
 4. Lähetämme teille tuotteet ostajakohtaisesti pakattuna, jolloin ne saa jaettua helposti myyjille. 
 5. Myyjät jakavat tuotteet ja toimittavat samalla laskut tilaajille
 6. Teille jää 30% tuotto jokaisesta myymästänne sukkaparista!

Ota varainkeruuideamme käyttöön ja aloita kampanja jo tänään!

Mietitkö varainhankintaa?

Lataa napakka oppaamme ja opit

 • mitkä tekijät ovat avaimia mahdollisimman helppoon varainhankintaan
 • miten varainhankinta onnistuu kotisohvalta
 • miten konkretisoit myynnin helppouden kampanjan myyjille
 • kauanko aikaa vie onnistunut varainhankintakampanja
 • miten muut ovat onnistuneet Jar-x:n kotimaisten sukkien myynnissä
 • miten itse järjestät helpon varainhankintakampanjan.

Kirjoita kommentti