Rahan hankkiminen joukkueelle tai luokalle

Mitä on varainhankinta?

Varainhankinta on erilaisten yhdistysten ja koululuokkien tapa hankkia rahaa toiminnasta aiheutuvien maksujen kattamiseen.

Suomessa on yli 130000 yhdistystä, joista aktiivisia on noin puolet. Suosituinta järjestötoimintaa on urheilu ja liikunta eri muodoissaan.

Monien yhdistysten tärkein varainhankintamuoto on jäsenmaksut, mutta koululuokat ja järjestöt, kuten urheiluseurat ja joukkueet, hankkivat rahaa myös arpajaisilla ja myyjäisillä.

Yhdistyksille mahdollisia varainhankinnan muotoja on lisäksi mm. talkootyö, tuotteiden myyminen, tapahtumatarjoilut, säätiörahoitus, rahankeräykset, lahjoitukset ja tukijat.

Helppo ja nopeasti toteutettavissa oleva tapa hankkia rahaa yhdistykselle ovat erilaiset varainhankintakampanjat. Ryhmällä on yleensä olemassa jo jokin tietty tavoite – yhteinen päämäärä, johon varoja kerätään. Se voi olla esim. luokkaretki, turnausmatka, uudet soittimet musiikkikerholle, joukkueen peliasut jne.

Yleinen harhaluulo on, että yhdistys, koululuokka tai seura ei voi lainkaan harjoittaa myyntiä tms. yritystoimintaan verrattavaa. Yhdistys kuitenkin voi täysin laillisesti kerätä varoja edellä mainituin keinoin, kunhan toimintaa ei katsota elinkeinon harjoittamiseksi eli toiminta on epäammattimaista, tuotot pysyvät pieninä, varainkeruu tehdään yhdistyksen tarkoituksen toteuttamiseksi ja sääntöjen mukaisesti. Em. pätee myös koululuokkiin.

Verottaja on julkaissut asiasta ohjeet, jotka varainhankinnasta kiinnostuneiden on hyvä lukea.

Jar-X Oy on varainhankinnan asiantuntija

JAR-X Oy on vuonna 1993 perustettu perheyritys, joka tarjoaa laadukasta varainhankintaa koululuokille, joukkueille, urheiluseuroille sekä erilaisille yhdistyksille. Meidän päätavoitteemme on saada varainhankintakampanjanne onnistumaan.

On monia hyviä syitä valita meidät varainhankintakumppaniksi, tärkeimpinä niistä ovat tietenkin laadukkaat tuotteet ja yli 20 vuoden kokemus, joka on vuosien varrella tuottanut kymmeniä tuhansia menestystarinoita ja onnistuneita varainhankintakampanjoita.

Varainhankinta on tuottoisaa, helppoa ja mukavaa Jar-X Oy:n suomalaisilla, laadukkailla ja kestävillä tuotteilla, joita jokainen tarvitsee.

Katso tuotteemmeMiten se toimii?

Kiinnostuitko?

GreenGo-varainhankintakampanja auttaa ansaitsemaan rahat esim. turnausreissuun tai leirikouluun. Tehdään yhdessä unelmasta totta. Aloita kampanja jo tänään!